Concert | Studentenmuziekfestival Tsuzumi Namikawa
30-07-2024 20:00 - 00:00 Muziek Akoesticum Nieuwe Kazernelaan 2 – D42 6711JC Ede

georganiseerd door Internationaal Euregio Rijn - Waal

Op dinsdag 30 juli zal Tsuzimi Namikawa optreden bij Akoesticum. Iedereen is welkom om het concert bij te wonen. 

Over Tsuzumi Namikawa
“Weeft tonen samen als zijden draden” - zo werd het spel van de jonge pianiste Tsuzumi Namikawa beschreven in de Braunschweiger Zeitung. Ze werd in 1997 geboren in Asahikawa, Japan en kreeg op vijfjarige leeftijd haar eerste pianolessen. Tsuzumi won meerdere prijzen op internationale concoursen, zoals de 1e prijs op de “13th International Fryderyk Chopin Competition” in Marienbad, de 1e prijs op de “International Piano Prize Napolinova” in Napels, de 2e prijs op de “Carl Filtsch Competition” in Sibiu en de 2e prijs op het internationale Schimmel Pianoconcours in Braunschweig. Concerten brachten haar over de grenzen van Duitsland naar Frankrijk, Tsjechië, Finland, Nederland en haar thuisland Japan.

Tsuzumi bschikt over een breed repertoire met een bijzondere voorliefde voor de werken uit de romantiek.

Op negenjarige leeftijd verhuisde Tsuzumi met haar gezin naar Duitsland en kreeg pianolessen van Wolfgang Zill. Momenteel studeert ze aan de Universiteit voor Muziek, Theater en Media Hannover in de klas van Ewa Kupiec. Als ERASMUS-studente bracht ze een semester door in Parijs aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse bij Jonas Vitaud. Verdere artistieke impulsen kreeg ze tijdens masterclasses bij onder meer Akiko Ebi, Ewa Poblocka, Anna Malikova, Janina Fialkowska en Alexei Lubimov.

De Euregio Rijn-Waal ondersteunt het Internationale Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival in het kader van de mini-projecten met middelen uit het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland.