1-2 juni 2024 -  Kunst aan het Klompenpad

We starten opnieuw met de organisatie van Kunst aan het Klompenpad, alweer voor de vierde keer! Zoals jullie kunnen zien, komt deze e-mail niet zoals gebruikelijk vanuit ThinkPink Studio, maar vanuit Landgoed de Lieskamp in Wageningen. Mascha Bossuyt heeft de praktische organisatie van deze vierde editie aan mij overgedragen, maar blijft gelukkig wel betrokken bij de selectie van de kunstenaars en het uitzetten van de route! 

Kunst aan het Klompenpad, editie 2024, staat gepland op 1 en 2 juni (bij slecht weer schuiven we het een week op naar 8 & 9 juni, dus een kunstenaar moet beide weekenden beschikbaar zijn). In de bijlage vinden jullie praktische informatie. Kunnen jullie deze e-mail en bijlagen met jullie kunstenaars-achterban delen zodat we weer een aantrekkelijke expositie kunnen samenstellen? 

We maken een selectie van de aangemelde kunstenaars en hun kunstwerken om weer een uitgebalanceerde en boeiende mix aan het publiek te kunnen tonen. We kijken hierbij onder andere naar: 

  • Relevantie voor het thema (zie bijlage) 
  • Artistieke kwaliteit & originaliteit 
  • Diversiteit in stijlen 
  • Publieksaantrekkingskracht 
  • Technische vereisten (de kunstwerken worden buiten geëxposeerd en moeten tegen een stootje kunnen: wind, druppeltje regen, zon, enz.) 

Kunstenaars die willen deelnemen en hun kunst willen exposeren, kunnen het bijgevoegde formulier invullen en terugsturen naar delieskamp@gmail.com. Deelname is kosteloos. We hebben subsidies aangevraagd en als deze worden toegekend, ontvangen de deelnemende kunstenaars, net als vorig jaar, een onkostenvergoeding (naar verwachting ongeveer 150 tot 200 euro voor het weekend). Uit de ontvangen aanmeldingen wordt een selectie gemaakt van kunstenaars die dit jaar met hun kunstwerken kunnen deelnemen. Alleen de kunstenaars die geselecteerd zijn voor deelname ontvangen de onkostenvergoeding. We houden de deelnemende kunstenaars hierover op de hoogte.  

Het voltooide formulier moet vóór 1 april 2024 teruggestuurd worden naar delieskamp@gmail.com.  

Na 7 april laat ik kunstenaars weten of ze geselecteerd zijn om kunstwerken op 1 en 2 juni te exposeren op Landgoed de Lieskamp.