“Als je je verdiept in het culturele veld van Ede gaat er een wereld voor je open. Er is zó veel te doen!
Deze informatie en activiteiten moeten dichter bij bezoekers en (nieuwe) beoefenaars worden gebracht zodat nóg meer mensen kunnen genieten van wat er allemaal in onze gemeente te doen is.”

Hanneke van Laar, Cultuurmakelaar Ede 

DOEL

De Cultuurmakelaar zorgt voor onderlinge verbinding en samenwerking, uitwisseling van informatie en het meer zichtbaar maken van de gehele culturele sector.
Met behulp van Platform Amateur Kunst Ede wil de Cultuurmakelaar de verbindingen onderling en tussen de amateur kunstenaars en de professionele organisaties in de gemeente Ede versterken.

PLANNEN

In mijn rol als Cultuurmakelaar beweeg ik mij in het veld om contacten te leggen en vragen en behoeften op te halen en dit aan de juiste partijen terug te koppelen.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de start van het Cultuurforum: een plek waar iedereen uit de culturele sector van onze gemeente is terug te vinden en elkaar kan treffen. Door gezamenlijk de schouders te zetten onder vraagstukken krijgen we veel meer voor elkaar. Het Cultuurforum is een plek om elkaar te ontmoeten, te informeren maar ook elkaar te inspireren.

WAT DOET DE CULTUURMAKELAAR ZOAL.....

Met het Cultuurforum werken aan meer zichtbaarheid en vindbaarheid van de culturele sector. Samen met Ede Marketing regelmatig een overzicht van de UITagendaonline en offline publiceren. Het organiseren van de jaarlijkse UITmarkt in september. Zoeken naar mogelijkheden voor samenwerkingen. Bezoeken van culturele activiteiten. Vragen en behoeften vanuit het cultureel veld terugkoppelen aan de Gemeente en andere partners. 

WIE IS HANNEKE van LAAR

Sinds juni 2021 ben ik, Hanneke van Laar begonnen als Cultuurmakelaar voor de gemeente Ede. Na mijn opleiding Kunstgeschiedenis heb ik in de creatieve sector gewerkt bij o.a. een media productiebedrijf en een musicalschool. Woonachtig in Ede zie ik dat er kansen liggen om vooral met elkaar meer zichtbaarheid te creëren voor alles wat er in Ede op cultureel gebied gebeurt. 

Bereikbaar T: 06 131 82 204  –  M: cultuurmakelaar@ede.nl